Józsi bemutatkozása és borajánlása

“Az egyetem elvégzése óta élek Balatonfüreden és dolgozom a Figula Pincészetnél, mely életem meghatározó része, hiszen családtagként tekintenek rám. Kollégáimmal nemcsak a munka köt össze, hanem a barátság is.

A szőlő gondozásától a borkészítésig valamennyi munkafázisnak aktív részese vagyok, a legmodernebb technológiai eszközökkel előállított boraink a hazai és nemzetközi piacon egyaránt elismertek. A spanyol király a 2006-os Fülöpből vásárolt, az angol királyi udvarban a 2003-es Szilénuszt fogyasztották.

Reményeim szerint a tradíciót,  a természet tiszteletét és szeretetét kisfiam is tovább örökli és generációkon átível majd a borász mesterség mint hivatás, mely számomra egybefonódik a Figula Pincészettel.”

Jocót megkértük, ajánlja a legkedvesebb tételét a múlt héten bemutatott, új megjelenést kapott borok közül:

“A nagy kedvencem a Sauvignon Blanc, mert viszonylag könnyű vele dolgozni. Bár vastag a vessző, de a tőke jól “átlátható”, egyszerűen ki lehet választani a jövő évi termővesszőket. Préselni viszonylag könnyű, jól adja a levet és erjedéskor szép az illata, ami már mutatja a későbbi karaktert is. Az első fejtés után már szépen fejlődik, egyre nyitottabbá válik, de palackozás után legalább egy hónap nyugalomra van szüksége. Nem tudok olyan alkalmat elképzelni, amihez ne passzolna!”

Reméljük, az idei évben sikerül elhódítani ezt a fontos elismerést! Az alábbi linkre kattintva saját adatai megadásával szavazhat Jocóra: Gál Tibor emlékdíj