A legsikeresebb év

London, Decanter World Wine Awards – Idén április 24 és 27 között rendezték meg London leghíresebb borversenyét, amelyre idén is kiemelkedően magas számban érkeztek be tételek. A nevezett 17200 tételt 219 szakértő és sommelier kóstolta és bírálta. A 2015-ös Öreghegy Olaszrizling és a 2011-es Cabernet Sauvignon Hordóválogatás is 90 ponttal, ezüstéremmel zárta a versenyt.

Bordeaux, Challenge International du Vin – Aranyérmet nyert a 7 hektár cuvée-nk 2015-ös évjárata, és ezüstérmet kapott a Lőcze Olaszrizlingünk! Az idei bordeaux-i borversenyre 4376 minta érkezett be, amelyekből Magyarország 38 bora lett díjazott. A 17 aranyérem közül öt balatoni bor kapott aranyat, amelyek közül kettő a Balatonfüred-Csopaki borvidékről érkezett.

Aranytőke Borszemle – A 2017-es Aranytőke borversenyén aranyérmet kapott és egyben a legmagasabb pontszámot érte el az Olaszrizlingek közül a Sáfránkert és a Száka olaszunk is aranyérmes lett! Az idei évben tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Aranytőke borszemlét, amely egyben az Olaszrizling legnagyobb nemzetközi fajtaversenyét is magában foglalja.

Párizs, Vinalies Internationales – Aranyérmes a Sóskút Olaszrizling 2015-ös évjárata.  A világ egyik legnagyobb elismertségű borversenyére idén 3543 nevezett bor közül 328 kapott aranyérmet. A nevezett 65 magyar tétel közül öt kapott arany-, tizenhárom ezüstérmet. Az öt aranyéremből három tokaji, két balatoni fehérbor van.

Németország, Mundus Vini – Aranyérmes a Barrique Chardonnay 2015-ös évjárata, egyedüliként a Balatonfüred-Csopaki borvidékről. A legszínvonalasabb német borversenyen idén közel 6200 bort kóstoltak a szakértők, közel 150 borvidékről. Magyarország tizenegy arany és kilenc ezüstéremmel zárta a versenyt, amelyek közül hat édes-, két vörös-, egy rosé- és két száraz fehérbor kapott aranyérmet.