Február hónap nálunk az Olaszrizlingről szól! Hat dűlőszelektált tétel mutatkozik be a borvidék különböző pontjairól.

Megkértük Feil Józsefet (akire még lehet szavazni a Gál Tibor emlékdíjon), a Figula Pincészet borászát, hogy ajánlja legkedvesebb tételét a Rizlingek közül:

“A Száka a nagy kedvencem, mert testes, sűrű és koncentrált, viszont elegáns gyümölcs illattal rendelkezik. Egy szinte könnyű bor benyomását kelti, miközben az egyik legnehezebb a paramétereit tekintve. Nincs rá szakmai magyarázat, de talán nem is kell. Azért is vagyok elfogult ezzel a dűlővel kapcsolatban, mert ez volt az első, melynek a telepítését végig én irányítottam. Sajnos tavaly nyáron a jég nem kegyelmezett, a Szákában száz százalék volt a kár, de a Rizling már összeszedte magát és az egyetlen fajta lesz, mely egy éven belül újra teremni fog.”  TOVÁBB>

Borkóstoló

Állandó nyitvatartásunk nincs, így az időpontok, a programok mélysége és a kóstolni kívánt borok számának egyeztetése szükségeltetik! A kóstoló minden esetben a boros pince meglátogatásával kezdődik, ahol megismerkedünk a borvidékkel és a technológiával. Prémium borok kóstolóján pincészetünk legszebb, többszörösen díjnyertes borainak bemutatása történik olyan ritkaságokkal, amelyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak.

TOVÁBB >

Borkóstoló

Tematikus borbemutatóinkra várjuk a borértő, borkedvelő, a borok csodálatos világával még csak ismerkedő borbarátokat.

Állandó nyitvatartásunk nincs, így az időpontok, a programok mélysége, a kóstolni kívánt borok számának egyeztetése szükségeltetik! 6-8 soros és prémium kóstolókkal várjuk vendégeinket, melyek időtartalma 1,5-től 3 órát is igénybe vehet a kiválasztott borsor függvényében. Prémium borok kóstolóján pincészetünk legszebb, többszörösen díjnyertes borainak bemutatása olyan ritkaságokkal, amelyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak.

Figula Borbár

Borbárunkban várjuk azokat az egyéni- és csoportos vendégeket, akik a nyüzsgő füredi parti sétány közvetlen szomszédságában szeretnék kóstolni borainkat.

Nyitvatartás téli időszakban pénteken és szombaton 14:00-22:00, vasárnap 12:00-20:00 óráig.
TOVÁBB >

borterasz_uj

Hírek