Hírek

Figula Borkert x Oliva Nyárikonyha2020-07-03

Meghosszabbított nyitva tartással várunk mindenkit a Figula Borkertbe

FIGULA - OLIVA FÚZIÓ

Borkert: H-8230 Balatonfüred, Meleghegy (Csárda utca vége)
GPS: 17° 52’8.73″; 46° 57′ 58.62 ”
Mobil: +36 30 662 4332

Nyitva tartás szeptember hónapban:

Péntek - Szombat: 15:00 - 21:00

Oliva Nyárikonyha ételkínálata

Oliva-kezdetnek
füstölt sonka, padlizsánkrém, kőrözött, házi aszalt paradicsom, sült kápia krém, helyben készült kovászos uborka, mangalica májas, kovászos kenyér
1 főre: 2600 Ft
2 főre: 4400 Ft

Oliva-mindent bele
füstölt mangalica sonka, füstölt kolbász, padlizsánkrém, Kalamata oliva bogyó,sajtok (Montagnolo, Comté 12 hónapos érlelés), helyben készült kovászos uborka, kőrözött,házi aszalt paradicsom, kacsa rilette, sült kápia, házi tepertőkrém, kovászos kenyér
1 főre: 3400 Ft
2 főre: 5800 Ft

Oliva-húsmentesen
padlizsánkrém, kőrözött, sült kápia krém, friss mozzarella, házi pesztó, házi aszalt paradicsom, Kalamata oliva bogyó, érlelt sajt (comté), Montagnolo kék sajt kovászos kenyér
1 főre: 3100 Ft
2 főre: 5200 Ft

Árpi bácsi sajtos pogácsája
kicsi: 900 Ft
nagy: 1800 Ft

 

 

Sosem volt még akkora szükség az összefogásra, mint most. Már a kulturális főváros elképzelése is régiós összefogásként fogalmazódott meg és ezt a gondolatot csak elmélyítette a pandémiás időszak. Szükségünk van egymásra, hogy együtt minél nagyobb élményt nyújthassunk a vendégeknek. Olyan ez, mint egy jó borházasítás, ahol a különböző tételekből létrejön egy még jobb, ha tökéletes a kompozíció, vagy mikor jó zenészek játszanak együtt és a koncerten csoda születik. Mi is erre törekszünk, ezért hívtuk meg Zoliékat a Borkertbe, mert együtt, egymásért is dolgozva többet tehetünk. Találkozzunk a Borkertben!

"Figuláékkal 20 éves a barátságunk.
Talán az első borvacsoránkat, még a 2000-es évek elején Misi Bácsi tartotta.
Évek óta beszélgetünk arról, hogy a kiváló Figula borok mellé mi lenne, ha vendéglátást, valamiféle konyhát is vinnénk.
Ebből született az Oliva Nyárikonyha ötlete.
Nyárikonyha, mert nyáron van egyelőre csak.
Nyárikonyha, mint a falusi oldal-épületek, ahol a disznóöléskor a töpörtyűt sütötték, vagy a kolbászt töltötték, a sonkákat sózták, szalonnát abáltak, és a friss pecsenyét sütötték.
Egyben voltunk mindketten biztosak: flancmentes, egyszerű, érthető, a borhoz, a Figula borhoz illő konyhát akarunk.
Hát ez lett a mi Nyárikonyhánk, itt a hegytetőn, a Figula Borkertben, 300 éves tölgyfák árnyékában, vagy a 200 éves pincék hűsében." - Mészáros Zoli

Kövessen minketA közösségi médiában

Értesüljön elsőként legfrissebb híreinkről, eseményeinkről, akcióinkról!