Birtok

Szőlőskertjeink a pincészet hat kilométeres körzetében találhatóak Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban. A jelenleg harminc hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.

Bővebben

Dűlők

Sáfránkert, Száka, Lőcze, Gella: mind régi dűlőnevek, melyek eredete a múlt homályába vész. Megfigyelés, tapasztalat és tradíció alakította ki a borvidék jellegzetes dűlőit az évszázadok során, hiszen nincs köztük két egyforma, más és más talajszerkezet, külső környezet, vízellátás és klimatikus viszonyok jellemzik a tájat, teszik „sokízűvé” az itteni borokat. Ismerje meg a  Figula Pincészet dűlőit!

Bővebben

Filozófia

„A szőlő csodálatos növény. Képes túlélni a gonosz időket, megnyugvást, hitet, örömet, vigaszt, jókedvet, uram bocsá’, kellemes bódulatot nyújtva megfáradt gazdájának. Ám, hogy szerény megélhetést is biztosítson, ahhoz a hagyományok tisztelete mellett új törekvésekre, mívesebb technológiára és értő fogyasztókra – úgymond “borivókra” van szükség. Igen, borivókra, akik érzik, értik a műveket, a kompozíciókat, hiszen a jó borok finoman hangszerelt alkotások. A jó bor halkan és tisztán szól, akár egy gregorián ének, mely feledhetetlenül simogatja a pincék templomi csendjét.”

Figula Mihály (1952 – 2008)

Elismerések

Hazai és nemzetközi sikerek.

Bővebben

Kövessen minketA közösségi médiában

Értesüljön elsőként legfrissebb híreinkről, eseményeinkről, akcióinkról!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj kedvezményeinkről és eseményeinkről!